</head>

Bandit Shad Saltwater

 
 
Här uppe i Norge har vi kommit ut på flera fiskepass. Här kan ni se när vi använder oss av CWC's nya jigg som snart finns på marknaden. Helt fantastisk, luta er tillbaka och njut! 
 
 

Helt sjukt fiske

 
Här kan ni skåda fantastiskt fiske under gårdagens förmiddag. En resa som startade vid 04.00 utvecklades till något så fantastiskt att jag tog nytt personbästa på torsk. Exakt hur stor den va kan ni se i filmen. Ni kommer kunna se hur det ser ut under ytan med fantastiska bilder av Ulf Hugsén och även hur hugget ser ut av denna otroliga fisk. Mer text kommer efter hand. Ta och kika på videon och sprid gärna denna. Som sagt, heeeelt fantastiskt!
 

Resan har nu börjat

Nu har vår resa påbörjats mot Havöysund och flundrorna. Kommer bli massa byten att genomföra men det kommer gå bra.
Lidköping - Herrljunga
Herrljunga - Göteborg 
Göteborg - Oslo
Oslo - Gardermoen
Gardermoen - Alta
Alta - Havöysund. 
 
Under den långa resan så kommer vi har massor att göra. Fredrik ska gå igenom teknik om fisket med mig och jag sla försöka lära han någonting angående fotografering och liknande. Vi startar alltså vår resa nu 20:05, vårt plan landar i Alta 11:20. En härlig flygtur. Jag ser fram emot denna resa så ofantligt mycket. Fredrik som jag snart möter upp är peronen som har startat det lilla intresse jag har hos havsfiske. Sedan första gången han åkte till NSA på praktik så har jag velat åka och testa, och nu går drömmen i uppfyllelse. Heeelt sjukt! Jag ska försöka uppdatera med bild och text under resan. Annars får ni det när jag kommer hem från detta fantastiska äventyr.
 
Frågan är om man ska ha med sig banan ut i båten i veckan?
Är ni också skrockfyllda då det gäller olika saker man inte får ha med ut på fiskepass? 
 
Detta är första av tre utlandsresor samma månad.Ni där ute är inte medvetna om vilka mer resor jag ska göra, men jag kan säga att det kommer bli riktigt grymt! 

'Valpmys'

 

Perfektion

 

Sussi - Lady Of The Rings

Idag fick vi en ny vinnare av tävlingen Lord of the Rings, Sussi Stridh. En gäddflugfiskare utan dess like. Bruden har många redan ett ansikte på. Hon syntes på blogg-gatan under Sportfiskemässan i Kista, nu kommer hon synas ännu mer när hon har den värdefulla ringen att bära. Hon är den första kvinna att vinna denna tävling som gick av stapeln på Mälaren.
 
Utdrag från Lord of the Rings facebooksida:
"Lord of the rings är en flugfisketävling efter Gädda där du inte behöver en båt då vi fiskar från flytring.
För er som har pontonbåtar lämnar vi årorna hemma den här dagen.
För er som inte har en flytring kan ni hyra ett flytringskit med flytring, vadare och fenor för endast 599kr (måste förbokas)

Tävlingen är ett välgörenhetsprojekt där allt överskott går till "Ge fan i våra vatten" och Sportfiskarna.

Regler:
- C & R tävling.
- 1 mannalag i flytring/pontonbåt.
- Endast flugfiske.
- Minimått 65cm.
- Mobiltelfon och flytväst.
- Sista anmälan 6/4" 
 
 
 
Hatten av för denna fantastiska människa, Sussi Stridh! 
(Klicka på bilden för att komma till hennes underbara blogg)

en veckas väntan återstår

Nu är allting bokat och klart och jag är överlycklig. Jag ska för första gången åka till Norge och fiska efter fiskar som jag hittils bara sett på bild - hälleflundra. Jag kommer tillsammans med Fredrik, som jag var på kusten med förra veckan, åka till Havöysund för en veckas fiske innan han far vidare för jobb och jag tar mig hem för ännu mer rehabilitering. Jag kan i princip ingenting om detta fisket så det kommer bli en lärorik resa för min den. Vi kommer ta oss upp till Ulf som är guide för Nordic Sea Angling, som jag la upp film om tidigare. Förväntningarna är höga och jag håller tummarna för en underbar vecka. Varför ska inte även ni där ute boka en resa till paradiset? Gör det och dela med er av era historer så skulle det vara superroligt. 
 
 
 
Hannes Ribbner, guide för NSA på Sørøya, tillsammans med en hälleflundra.
 
 
 
 
Fighterna med dessa fiskar är underbara. 

Lubbes syn på mässan

 
 
Under Sportfiskemässan i Kista för ett tag sedan var det många som gjorde filmer. Här har ni Fiskkonservator Lubbe's film. Han pratar bland annat med Markolio, Annie Lööf och Martin Falklind. Detta får inte missas. Klicka HÄR för att komma till hans sida. 

Kayaking Norway 2014

 
SE HIT! Kolla noga på bilden här ovan. Här ser ni två killar som kommer göra en fantastisk resa. Alexander Betsholtz & Johan Mikkelsen kommer ta sig med kajak från Jacobselv vid ryss-norska gränsen för att sedan paddla sig kusten ner för att ta sig till målet i Strömstad. Jag har nu pratat lite med Johan om deras resa för att få ut så mycket information som möjligt. Han berättar då för mig att det är beräknat att de ska paddla aktivt 8-10 timmar per dag för att ta sig sträckan som är så lång som 3000 km lång. Tim Ekstam kommer att finnas med för att coacha under resan. Han kommer även se till att uppdatera hemsidan under tiden grabbarna är ute. Citerar Johan efter min fråga om vad de ska göra om någonting skulle hända de : "ja, saker kommer hända... saker kommer att gå sönder.. vi kommer få kämpa för livet.. men det kommer bli COOLT!" Jag nekar inte att det är coolt. Men det är inte bara för att det är coolt som Johan och Alex gör det här utan de har också ett syfte att sprida ett budskap om nedskräpningen längs kusten! De kommer fota varje strand de lägger till vid och göra observationer som kommer ligga grund för en rapport som kommer skrivas när de har paddlat färdigt. Med andra ord en cool expedition med ett miljötänk! Med tanke på att han inte tidigare paddlat så mycket så är detta sjukt. Johan som endast tränar lite grann är relativt redo. För att tilllägga så är den enda träning han bredriver att bända torsk uppe på en av NSA's camper i nordnorge. Resan är planerad att ta 3 månader. Kan inte mer än ge grabbarna ett stort lycka till inför denna resan! Klicka på någon av bilderna så kommer ni till deras facebook sida där ni kan ta del av förberedelser och annat roligt!
 
 

Mörrumresa 2014

 
 
De elever på Sportfiskelinjen på akademin som kommer ta studenten iår gjorde den traditionella resan till Mörrum för lite fiske. Här kan ni se en liten video på hur de hade det. Nästa år är det vår tur att åka! 

Ismete är coolt!

 
 
Tidigare i veckan så la min kära vän Markus Teilus upp denna underbara video. Det är från när han tar personbästa under ett fiskepass tillsammans med tre vänner. En bit in på dagen snittar de åtta kilo på gäddorna. Så ni förstår att de hade ett sjukt fiske. För oss som bor i södra Sverige så är detta en väldig teaser eftersom vi har långt till närmsta is. Stort grattis till dig Markus!
 

För att tillägga så driver Markus även ett företag - TeilusFishing. Klicka HÄR för att komma till hans hemsida samt HÄR för att komma till hans facebooksida. Denna tokiga norrlänning är bäst på det mesta. Han skriver artiklar så man inte vet vart man ska ta vägen när man läser de, man flyger liksom med. Stora gäddor fångar han så man tappar hakan. Prata är heller inget problem för denna gosse. Han är även en av de som har hjälpt mig så sjukt mycket, det är därför jag är så tacksam till denna pojk. Han har stöttat mig i allting som jag gjort inom fisket och verkligen gett mig positiv energi och där tror jag anledningen ligger till att jag har kommit dit där jag är idag och anledningen till att jag siktar högre. In och läs hans artiklar i de olika fisketidningarna, häng med i hans fiskeäventyr och älska det han gör. 

Crocodile Bay Resort, Costa Rica

 
Här kan ni se Nordic Sea Anglings nya destination Crocodile Bay Resort. Tidigare detta år så åkte Johan Ruhe från Kalangratis.se iväg med grabbarna för att göra en testomgång för att se om platsen var tillräcklig för att tillägga som ny destination. Hannes Ribbner och Johan Mikkelsen kommer synas i denna video. 
 

Ett första möte

 
 
 
 
 
 
Tidigare detta året så tog några vänner med mig till Kils skidbacke så jag fick rasta av min kamera lite. Det var första gången för mig som jag ens satte min fot i en skidbacke och bilderna blev därefter. Men det var riktigt roligt och jag hoppas att jag kommer inom en snar framtid även få testa på detta då solen är uppe. 
Med mig denna dag var Rebecka, Joachim, Mathias, Jonathan, Douglas och Fredrik. Riktigt trevligt. 
 

Mysigt paket med lycka

9 dagar efter operationen trillar det ner ett paket i bredlådan. Spänd som alltid ska man rycka upp för att se vad den innehåller. Det räckte att vända på förpackningen för att se att det var från Fjällorna. Klicka HÄR för att komma till deras Facebooksida. När jag öppnade såg jag att det var proppfyllt med godsaker och att det var min kära vän Sivan som skickat iväg. Älskar att det finns så mycket kärlek i fiskevärlden, min andra familj. Tack och åter igen tack till dig för detta ♥
 
 
 
 
Fjällorna är en fiskeklubb för tjejer, proffs som nybörjare. Ett medlemskap hjälper dig så mycket. Eftersom det finns medlemmar över hela landet och de ha flera lokalavdelningar så blir det lätt att hitta fiskekompisar nära dig. Fjällorna arrangerar olika fiskeresor och kurser efter medlemmarnas önskemål. Här får du möjligheten att lära dig mer om olika fiskesätt och annat intressant som hör fisket till. Som medlem i Fjällorna får du delta vid alla aktiviteter och du blir även medlem i Sportfiskarna. I medlemskapet ingår tidningen SvensktFiske, samt en olycksfallsförsäkring. Fjällorna är en rikstäckande fikeklubb för tjejer. Syftet är att få fler tjejer fikseintresserade, samt ge dig möjlighet att hitta fiskekompisar i din närhet. Du behöver inte kunna fiska när du blir medlem. Vid deras aktivvieter lär de av varandra och de har ofta med sig framstående instruktörer. På deras hemsida, fjallorna.se ,  får du information om aktiviteter och vad som är på gång. Genom medlemssidorna kan du även komma i kontakt med ndra medlemmar och kontaktperson på din lokalavdelning. Här finns också uppgifter om hur du går till väga för att bli medlem.
 
 
 

Bästkusten och premiär

Såhär dagen efter så kollar man redan tillbaka på bilderna och tänker på vilken underbar dag man haft. Med solen stekandes i ansiktet, ett spö i handen tillsammans med trevligt sällskap så kunde inte så mycket gå fel. 
 
 
 
Eftersom jag har svårt att gå drog Fredrik med sig kanoten för att underlätta fisket.
 
 Klockan sex kom Fredrik förbi Lidköping och plockade upp mig för att fortstätta färden ner mot Tjörn. Planen var som så att vi skulle åka ner för att testa på  fiskelyckan samtidigt som vi skulle spendera tid tillsammans då det var otroligt lång tid sedan förra gången. Det märktes redan i bilen påväg ner att vi båda hade så mycket att säga till varandra. Det var inte tyst en sekund. Jag började oroa mig för att dagen kanske skulle bli tyst under fisket då vi redan fått så mycket sagt i bilen. Väl framme på plats krånglade jag mig ur bilen, stel som jag var, för att klä på mig mer kläder än vad jag räknat med. Termometern visade -2 grader. Varför hade vi åkt så tidigt? Vi skulle ju ändå bara lattja. Det är lätt att säga i efterhand. 
 
 
I princip helt vindstilla gled vi runt. 
 
 Med kläderna på och fikat nerpackat började vi röra oss ner mot vattnet. Jag stakade mig fram på kryckor medan Fredrik drog kanoten bakom sig fyllt med packning. Fixade våra spön och sjösatte kanoten. Jag som är stel som ett kylskåp nu hade riktiga problem med att ta mig i och ur, men när det väl var gjort så gick det perfekt. Vi tog oss endast en 80 meter längre bort längs med en sida för att jag skulle ha lätt att stå och kasta på. Klockan nio var vi redo att starta och Fredrik drar iväg första kastet. Kast efter kast skickas iväg i hopp om att en fin öring skulle kliva på och vara redo för en fight. Ingenting hände första timman. Det var först i mitten av dagens andra fisketimma som fredrik krokade en fin liten fisk som tyvärr inte gjorde något som helst motstånd. Citerar Fredrik "Detta kan vara den lataste jäveln jag stött på!"
 
 
Fisk nummer ett var väldigt seg och gav i princip ingen fight. 
 
 
Fredrik poserar med dagens första fisk.
 
 
Helt fantastiskt. 
 
 Vi satte oss i kanoten för att paddla vidare till ett annat ställe. Jag som är relativt vattenrädd satt till en början och skakade och skrattade nervöst i båten då han började paddla. Det blåste lite så det gick lite vågor som fick den ostabila kanoten att guppa. Jag bet mig i kinden för att klara av att åka hela vägen. En bit påväg så säger Fredrik åt mig att jag ska ta hans spö och börja kasta lite under tiden vi åker. Anledningen till att jag skulle ta hans var att det endast var knappt 6 fot medans mitt spö var 9 fot. Som tur var så hade blåsten minskat och det rörde sig knappt i ytan på vattnet. Jag varierade och kastade varannan höger varannan vänster för att försöka hinna täcka av en större yta. Precis innan vi ska svänga in så lägger jag ett kast ut mot lite mer öppet vatten. Fredrik kläcker då ur sig " Det var ett bra kast, du kastade precis över en djupkant. Nu kommer du få fisk." Det han fick tillbaka var en skrytsam min från min sida, precis som att jag visste vad som skulle ske. Precis som Fredrik hade sagt så fick jag en fisk även jag. Denna var det betydligt bättre fight i. Den gjorde det till och med svårt att landa den. Efter att vi haft ner GoPron i vattnet för att få lite bilder på fisken så var den tillräckligt lugn för att landas. Bakgrunden till att det var svårt att landa fisken var att båda två av oss hade missat få med sig håv till fisket. 
 
 
Fisk nummer två var min. Denna hade betydligt bättre fightkänsla i sig.
 
 
Obeskrivligt vackra fiskar bästkusten levererade. 
 
 Efter plåtning med fisken paddlade vi ut till samma ställe där jag fått fisken och la några kast innan vi bestämde oss för att ta oss tillbaka och längre in i viken ifall fiskarna hade ställt sig där. Ganska så snabbt när vi tar oss dit så krokar Fredrik snabbt och snyggt sin andra fisk för dagen. Tyvärr så var den mindre än tidigare fiskar. Sedan dröjde det inte så länge tills nästa fisk satt för han heller. Denna var hans största landade för dagen om jag inte minns fel. Vi paddlade andra kanten upp för att testa på vägen. Med tanken att nästa vik kanske är bra fortsatte vi längre och längre bort. Med endast en efterföljare och slut på vikar började vi att ta oss tillbaka mot utgångsviken då även tiden började rinna ut. Några sista kast innan vi skulle packa ihop och åka hem. Jag ser hur hela Fredrik gör ett mothugg och hur hans ansikte speglar ett riktigt förvånat men imponerat uttryck. Snabbt försöker jag vända mig om för att se vad som hände då jag bara hinner se ett riktigt plask med en fisk som spottar hans skeddrag. Där mina vänner var dagen största fisk.
 
 
Fredrik som vann i tävlingen mest antal. Efter att jag fått min fisk plockade han upp två små till.
 
 
Denna vackra fisk fick avsluta dagen för oss.
 
 Eftersom han inte fick upp den så tog jag på mig den segern, dagens största. Fredrik vann antalsmässigt 3-1. Helt slut gick vi upp tillbaka till bilen för att ta oss hem. Den resan kan  jag meddela var fylld med så otroligt mycket skratt att ni kommer aldrig tro det om jag berättar. Nu var det mer fråga om ifall vi va tysta från skratt en sekund. Hur som helst så hade jag en otroligt rolig dag på Tjörn tillsammans med en saknad vän.   

Tjörn och premiär

Idag så ska jag tillsammans med Fredrik Schmiterlöw iväg på havöringspremiären. Fredrik och jag har känt varandra sedan innan jag lärde mig gå i princip. Trots detta så har vi aldrig tidigare bedrivit något fiske tillsammans vilket är riktigt synd. Nu är det iallfall dags, både för premiär och äntligen få testa på att bli övertygad om att fiske med stora spön är roligt. Det kommer bli lite annorlunda för mig då jag inte kommer i några stövlar eller vadare, så jag kommer få gå med ett par vanliga Nike Freeruns på fisket. Detta betyder att jag inte kommer kunna ta mig ut i vattnet. Äsch, jag får iallafall komma ut på fiske! Hoppas på fiskelycka. Rapport kommer ikväll om det inte blir för sent! 
Sen får vi även se hur många av er som blir lurade denna dag ;-)
 
Den fantastiska Pezon&Michel rullen jag fick av pappa för drygt ett år sedan.
Inte tagit någon stor fisk på detta än, så vi får hoppas på att det blir idag. 
 

RSS 2.0