</head>

Drömfisken

Matilda har nu bett mig att gästblogga om vår första dag bakom spöna. Detta inlägg kommer handla om hennes första fisk här i thailand och jag kan väll bara säga att det var en riktig drömfisk att börja med.
 
Vi hade nu jobbat fem dagar och det var nu vår första dag att fiska. Vi hade bestämt oss att sova lite längre men redan klockan åtta hörde jag någon knacka på min dörr. Matilda hade knappt kunnat sova under natten och hon kunde knappt förstå att vi skulle fiska. Jag själv som hade fiskat här för 4 år sedan var rätt lugn men ändå riktigt taggad. Vi fixade spöna och var redo för att börja fiska. Vi fiskade med två spön var och sen hade vi ett flötmete spö som vi delade på. 
Matilda spanar ut över sjön

Fisket var väldigt segt men med mycket fisk som visade sig i ytan. Vädret var inte optimalt för fiske, 38 grader och strålande sol. 
 
Kvällen började närma sig och det var bara 30 minuter till fisket skulle sluta. Vi var taggde men båda 2 trodde vi inte skulle få något denna dag. Med 15 minuter kvar hör vi 2 snabba pip på Matildas höger spö. Pulsen stiger och jag går snabbt fram och kollar. Ser att linan sakta spänns upp och skriker snabbt till Matilda att det är fisk. Detta spöt fiskades precis i kanten till växtligheten och fisken gick snabbt utåt i sjön. Vi märkte snabbt att det var en bättre fisk men vi kunde inte ana vad det va som Matilda krokat. Fisken ger Matilda en bra fight och hon kämpar på bra. Efter 15 minuters fight kommer Rob (en av guiderna) snabbt och med hjälp av honom kan jag gå i vattnet och håva vår första fisk, en arapaima. Matilda står bara och kollar och kan inte förstå vad hon fått. Jag går upp ur vattnet och 2 guider hjälper matilda medans jag tar korten. Fisken uppskattas till lite över 40 kg och vilken start. PB ökning med hela 36 kilo. Jag tar några snabba kort med kameran och vi låter fisken simma tillbaka. Vi är helt överlyckliga och vilken start på vår resa.
"Just denna känslan finner inga ord alls. Helt sjuk och jag kan inte förstå det." - Citerar Matilda
 

Det var inte föräns igår kväll som hon förstod att hon fått denna fisk på riktigt. Helt sömnlös den kvällen berättar hon att hon bara låg i sängen och kunde inte sluta le och kolla på dessa bilder varav den första är hennes bakrundsbild på datorn. Detta är en dag som hon aldrig kommer att glömma. 
 
 
 

Precis som en dröm

Allting här känns verkligen som en dröm. Det finns inga ord som går att berätta ens en bråkdel hur jag mår just nu. Går ständigt med lyckorus i kroppen. Var och varannan minut tackar jag Erik oerhört mycket att han erbjöd mig detta, det är en helt sjuk sak som jag aldrig kommer kunna tacka han tillräckligt för. 
Vi jobbar fem dagar som sedan följs av två dagar ledigt. Går det säga något mer än att det verkligen är underbart? 
Steve Mayo drillar en Mekongmal i 2 timmar.
Taktiksnack på G3 precis nedanför vår balkong. 
Stuarts son har blivit som en liten favorit för mig. 
Drömmer mig bort i paradiset.
'Burt' fick sig en annan mekong denna dag. 
En överlycklig liten kille som får se sig drömfisk simma iväg på sin födelsedag. 
När man pratar om regn här i Thailand så pratar man om utomhusdusch.
 
I måndags var det vår tur att fiska. Hur det gick? Ja det får ni läsa i nästa inlägg! 

Obehagliskaste någonsin

Hela dagen i förrgår, igår och idag arbetade jag, Erik och Jonathan med att göra rent i stora sjön från vattenhyasint. Detta innebar att man var tvungen att simma ut med arapaimorna, hämta gräset med massa spindlar, simma tillbaka med detta, slänga upp det på backen, kasta det i en vagn, köra det till en lastbil där vi skulle köra det till en sump.
Detta arbete har tagit oss tre dagar och vi är inte klara än. Med alla bitande spindlar och kittlande fiskar så är jag utpumpad. Arbete ca 13 timmar inklusive lunch i tre dagar får en mör.
Men satan så skönt det är att vara här och jag älskar allt!

(Detta inlägget skulle in för två dagar sedan, internet krånglar!)


Resan har bara börjat

 
 
 
 

Idag har vi landat där palmerna bor

 

 
De snygga tröjorna som är köpta. Tack alla som hjälpt till.
Erik sitter nervöst och väntar på planet.
Erik klarade det och var glad när han va framme.
 
En besökare fick denna best.
 
Överlycklig som jag är så måste jag få skryta om att jag har stämpel i mitt pass.
 
Utsikt från 12 000 meters höjd.
Jonathan och Erik påväg runt sjön.
Erik kollar ut på utsikten från poolen.
Min vän Georg.
 
 
 
 

I bilen mot Köpenhamn

Sitter just nu i bilen mot Köpenhamn. Efter en nervös morgon med många pussar på pojkvännen så var jag iväg. Påväg mot Köpenhamn där jag ska möta upp Erik för att gå på planet som ska ta oss till Thailand. Blandade känslor. Överlycklig samtidigt som jag är så nervös och lite rädd. Allt återstår att se.
Häng med på min resa under praktiken!


Svenska mästare 2013!

Tisdagen den 14/5 avgjordes finalen i webbstjärnan. En tävling som anordnas av .se, det är deras satsning på ungdomar. Vi tog hem guldet och prischecken på 10 000:-. http://www.sportfiskesvenska.se">www.sportfiskesvenska.se är den vinnande adressen. Idag blev vi bjudna på tårta genom att fira segern. Tack Johan Andersson för allting du har hjälpt oss med.

https://cdn3.cdnme.se/2770595/7-3/pic_519483fe9606ee51643b6665.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2770595/7-3/pic_519484179606ee5147d8ea9e.jpg" class="image">


GULD I WEBBSTJÄRNAN 2013!

Vår klass Sportfiskeettorna tog hem guldet i tävlingen.  Om ni spolar fram till 3 minuter så ser ni hela prisutdelningen i katergorin gymnasieklassen!
 
 
 
 

Nytt personbästa!

I torsdags och fredags var jag ute och fiskade med några från klassen i en relativt ofiskad sjö, Igeltjärn. Det började med att jag och Gustav ville hitta på någonting att fördriva kvällen med. Vi tog med varsitt kastmetespö för att ta det lugnt. Redan när vi blyade flötet nappade det precis in till kanten. Trots detta satt vi i 1.5 timmar utan att få upp någon, sen fick jag upp detta nya PB för mig. PersonBästa på minsta mört. Jag fick upp fem stycken till innan vi bestämde oss för att gå hem.
I fredags drog jag med 3 andra killar dit och vi fick 43 stycken otroligt små mörtar!


Bottenmete i spöregn

Igår var jag inne i Karlstad med en del av klassen för att testa på metoden bottenmete. Trots regn och hagel är jag glad ändå.
Hoppas alla hade en bra valborg!


RSS 2.0