</head>

Knopp

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Flämslätt
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 26 januari

Teater på Flämslätt

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Flämslätt
Fotograf ; Sandra Tigerberg
Datum ; 26 januari
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Flämslätt
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 26 januari

Fix you


'Lilla SM' Alvasjön 2012

Killen jag slog med endast 2 gram, än har han inte slått mig vad jag kommer ihåg!
Benny som lyckades få upp två fina fiskar i samma hål, den största vägde 1045 gram.
Idag var det fiske på Alvasjön på Hökensås. Det var rent ut sagt skitväder men det hindrade inte 3 juniorer från Likdöping och många andra att ta sig ut på isen. 
I 3 timmar och 35 minuter var jag napplös och hade tröttnat, då tog jag med mig borret och spöt och gick till en snöfläck och testade där och fick två små akvarie-fiskar och senare fick jag en lite bättre på något runt 3 hekto och senare en akvarie-fisk igen. Jag fiskade med Kinnepirken och en egengjord krok testade tidigare i veckan att göra egna krokar och ja, det gav resulat. Det var en svart silvrig krok som hade svart garn med orange limkula på.
Dessa fyra fiskar gav mig en förstaplats, vikten blev 358 gram, 2 gram mer än Alexander. Riktigt skönt! Slog även min syster Ronja, vilket jag inte trodde. Hon fick 107 gram och vann även hennes klass.
Nu väntar jag otroligt mycket på besked  och vart det blir åka till i helgen för fiske, hoppas på att det blir en tävling på Kyrksjön i Ulricehamn!

Snötur på Flämslätt

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Flämslätt
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 26 januari

Läger avslutas med en till resa till Skara

Har vart en superduper bra dag i Flämslätt med härliga människor. 
Nu städar jag rummet och väntar på att tiden ska gå så jag får åka till mitt hjärta och träffa han, nu när han inte är drogad. Han opererades igår och då va inte alls klar i huvudet när jag pratade med han..
Kram på er!

Onsdagen är som en fredag


Åker iväg på ett läger till Flämslätt för att plåga konfirmanderna. Jag konfirmerades förra året och nu har jag valt att ta hand om de 97:or som vill göra samma som jag. Det kommer bligrymt kul. Åker om en timma och kommer hem på fredag!

Vart har jag köpt mina glasögon?

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Tofta's småbåtshamn
Fotograf ; Ronja Leijon
Datum ; 23 januari


Kamera ; Nikon D40
Plats ; Tofta's småbåtshamn
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 29 oktober

Hej!
Jag har fått en fråga om vart jag har köpt min glasögon tidigare. De har jag beställt från Specsavers i Lidköping. Jag måste bara få säga att glasögonen är riktiga, jag har dem inte för att det är snyggt ;)

Alla har hört den, eller?

Alla har väll hört Rihannas låt 'we found love'? Jo jag har svårt att tro annat.
När jag kikade runt på youtube hittade jag denna kille, tycker att han är riktigt duktig och gör väldigt bra covers på många låtar!

Promenix med syster

Tog en promenad med min syster tidigare idag och självklart kunde vi inte göra annat än att stanna på vårat favorit ställe, båtgården! ♥
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Tofta's småbåtshamn
Fotograf ; Självutlösaren
Datum ; 23 januari

Train slår till igen!

Tycker denna låten är ruggigt bra!
Vad tycker ni om denna låten?


Snart skrivit klart en kemi-inlämning och har bara en religions-inlämning, sedan får jag sätta mig med att pilla med att göra krokar till helgens fiske!

21 juni 2011

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Kungshamn
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 21 juni 2011

Synd att inte alla är så glada som jag

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Tofta's småbåtshamn
Fotograf ; Självutlösaren
Datum ; 29 oktober

Är verkligen riktigt glad just nu.
Var hemma hos mina älskade morföräldrar på middag idag och då fick jag kika på tallrikar och liknande till flytten till Forshaga för gymnasiet. Sen fick jag även med mig 3 grytlappar och en kökshandduk. När vi kom hem gick jag direkt och lämande det där resten av sakerna till flytten ligger.
Jag har inte fått klartecken på att jag får flytta och börja skolan, det vet jag inte förrän i slutet av juli! Surt om jag inte kommer in..

Har haft en såhär bra helg!

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Båtgården
Fotograf ; Självutlösaren
Datum ; 29 oktober 2011

Prosit!

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Båtgården
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 9 oktober 2011

Angående storleken..

'Fiskens storlek är viktigare än tjejens' - Willliam Moberg

Suit of Sweden

Tävlar hos eemma.se om en suit of sweden, klicka på bilden för att komma till tävlingsbidraget!
Skulle hellre vilja ha en från märkt one pice, men denna ser mysig ut med!
Om ni har några tävlingar på era bloggar så säg till mig och länka era bloggar med, skulle var roligt att kika.

Ulf Börjesson

Ulf är min absoluta favorit när det gäller fotografering!
Fotograf: Ulf Börjesson

Så himla fint!


Låt oss bli dom som försvann


Victoria Djup

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Båtgården
Fotograf ; Ronja Leijon
Datum ; 26 mars 2011

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Aulan i skolan
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 8 december 2011
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Badstället
Fotograf ; Alexander Borenfors Andersson
Datum ; 21 april 2011
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Hemma
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 14 maj 2011
Tänkte börja lägga in kort på mina närmsta vänner ♥

Varje gång du möter min blick


Torsk

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Väjern
Fotograf ; Lisa Johansson
Datum ; 19 juli 2011

Saknar sommaren på Smögen!

Lycklig tjej

Kamera ; Nikon D40 + extra objektivet
Plats ; Väjern
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 21 juni 2011

Hej!
Jag vill bara säga att jag blir lika glad varje gång som jag får någon kommentar. Märkte att jag även har en läsare ifrån Luxenburg!! Hur coolt är inte det eller? Sen har jag även läsare ifrån Malmö, Uppsala och Norrland bland annat. Blev så himla glad när jag såg detta. Även när statistiken stiger mer och mer. kram på er!!
Om ni har lust så kommentera gärna detta inlägget med vart ni är ifrån och lite om er själva, vad ni gillar att göra på eran fritid och liknande så jag får ett litet hum om vilka ni är och vart ni kommer ifrån. Det skulle vara roligt för mig att få veta detta. =)

Följ mig!

Klicka på bilden för att komma till min twitter. Följ mig där!
matildaaleijon @ twitter

Kogänget

De tre kossorna och dess äventyr gör mig sällskap när jag är hemma från skolan.

En vit/svart fågel

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Väjern
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 21 juni 2011

Svar till Saga!

Hej Saga!
Kul att det är folk från hela Sverige som läser min blogg förresten! Har sökt upp några IP-nummer för att kolla vart mina läsare kommer ifrån och det är faktiskt människor från hela Sverige. Tack för alla fina kommentarer, blir verkligen riktigt glad!
Jo nu fick jag ju frågan om jag rekommenderar min Nikon d40.
Det beror på vem som frågar. Skulle jag haft denna kameran på test i ett tag skulle jag inte köpt en sån. Jag har svårt med denna kamera iallafall. Det kan vara för att den är gammal. Jag har svårt att få ljuset bra, det vill ofta bli väldigt ljust och suddigt. Jag tycker inte om att fota med blixten eftersom att det tar så mycket uppmärksamhet ifrån de i omgivningen. Men självklart så kan man inte säga annat än att jag är nöjd. Den var billig och även min första egna kamera. Om man inte är en riktig storfotograf så är denna kamera en höjdare!
Nu ska jag inte påstå att jag är en jättbra fotograf precis men det är klart att man lyckas ibland. Bara man får rätt ljus så blir ofta korten bra.
Hoppas du fick svar på din fråga.
Kamera ; Nikon D40 + extra objektiv. (kommer inte ihåg vad det heter just nu...)
Plats ;Tofta
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 10 oktober 2011

Norra-rycket 25/1

Idag var det säsongens andra tävling. Det var Nora-Gyttorp som arrangerade tävlingen 'Norra-rycket'. Jag var inställd på att det skulle vara bättre fiske idag än vad det va igår, jag var ju verkligen inte nöjd med 661 gram..
Det började med att vi åkte från stugan med lätt snöfall och 4 minusgrader. Redan då kände jag att detta inte heller var min dag.
Det var blankis med endast lite pudersnö vid utgången. De flesta hade halkbroddar på skorna så de inte skulle trilla, men vad var det till för hjälp? Det spelade ingen roll om man hade det eller inte. Om man hade det så fastnade det ändå snö mellan dubbarna så man halkade runt som Bambi på hal is. Jag och Rasmus hade även hand om min syster idag med, då vi visste att vi inte kunde ta med henne på en långpromenad. Tur det. Jag fick ont i mitt knä fort så jag kunde ändå inte gå långt.
Det var riktigt segt fiske, segare än igår. Jag satt och fifflade med 'Blood-worms' för att få dessa små rackarna att fastna på kroken. Jag lyckades inte alls så bra och fick endast 464 gram och placerade mig som tvåa i gruppen äldre damjunior. Ronja fick upp 5 fiskar efter många om och men då hon bara haft sin krok i blöt. Trots detta fick hon ihop 178 gram och vann sin klass. Rasmus kämpade ihop 388 gram och kom två i sin klass. Pappa fick 1300 gram. Och även andra från Lidköping var med men det var ingen som placerade sig bra mer än Charles Fasth som fiskar i veteran-klassen fick någon bra placering, dock kunde jag inte uppfatta varken vikten eller placeringen.
Vi hörde att det var många som fick göra sjukhusbesök.. Någon hade fått hjärnskakning, någon hade brutit armen och en trillade så armbågen började blöda riktigt illa. Detta hör inte till det vanliga.
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Kopparberg
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 15 januari

Sulviken 14/1

Idag var det säsongspremiär för mig men även för Rasmus  debut. Det var på sjön Glafsfjorden i Sulviken i som tävlingen ägde rum som även var Värmlands DM. Det var många kända ansikten där och även mina kära vänner från Norge var där. Det var riktigt kul, dock hann jag inte prata så mycket med de för de bara försvann.

Och nu till fisket.

Vi åkte 04.30 ifrån Lidköping imorse. Alla barnen somnade i bilen, iallafall en liten stund. Väl framme så såg vi solen stiga upp bakom träden borta på andra sidan av sjön. Det så lovande ut för en fin dag. Bilarna rullade in med både trötta och pigga människor. Min kamera smattrade med alla kort som togs. Jag letade desperat efter någon dam junior utan positivt resultat. Det såg ut som om det bara skulle bli jag och min syster Ronja.

Jag och Rasmus fick ansvaret för att ta hand om Ronja under dagen pimpel. Vi var alla förberedda på att fisket inte skulle vara topp.

Det var segt hela dagen. Jag fick fiskar små som de jag har hemma i akvariet. Nappen kändes knappt så det  var full koncentration som gällde. Kinnepirken 45 mm, en gul/röd enkel krok på ett Normark spö var det som gällde för mig idag.

Det slutade med att jag kämpade ihop till 661 gram som gav mig en första plats i äldre damjunior. Ronja som tröttnade direkt fick en fisk och en vikt på 36 gram som gav henne en första plats i yngre damjunior. Rasmus som gjorde sin första tävling men även pimplade för första gången idag fick ihop 231 gram och en andra plats i äldre herjunior, vilket var imponerande ;) Pappa fick ihop 1359 gram.

Nu laddar vi om inför Norra-rycket som äger rum imorgon. Det är istället för Nora-rycket eftersom att det inte fanns is på Nora sjön som tävlingen egentligen skulle vara.

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Arvika
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 14 januari

Premiär i helgen

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Hemma
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 12 januari

Sakerna är klara, mackorna är färdiga,kläderna ligger framme, pojkvännen är nervös.... NU KÖR VI PREMIÄR!
Imorgon rör sig bilen mot Arvika där vi ska fiska på lördag, sen blir det någon sjö där omkring. Har inte riktigt förstått nu när det har vart sånt prat om SM och denna resan. Men med detta så betyder det att vi sover borta så vi får se om jag har tid att uppdatera hur tävlingen gick. Om inte så får ni veta på söndag.
Ha det bra! ♥

Ska du ha spö?

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Hemma
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 12 januari

I won't let you go


Utåtbakad fläta

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Toftas båtgård
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 31 oktober

Ulrik Munther

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Stadsträdgården
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 21 augusti

Swingfly

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Stadsträdgården
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 2 juli 2011

Nya underbara kinnepirkar

Nu har nya pirkar kommit på posten och det känns verkligen att det är tävling till helgen!
Pirkarna som syns är kinnepirken i olika storlekar och färger samt vänerpirken.

Så underbart

it
Bilderna är ifrån we♥it.
Längtar tills att få någon gång lämna Lidköping och Sverige för att åka till något varamare land och ta det lugnt! Senaste gången jag åkte till något varmt land var när vi åkte till Grekland 2004.

One thing + tävling

.
Är med i en tävling om att vinna en urläcker klocka hos 'FruKnepig', HÄR ÄR EN LÄNK TILL BLOGGEN

Första dagen på sista terminen

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Lysekil
Fotograf ; Matilda Leion
Datum ; 6 januari

Kärleken

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Lysekil
Fotograf ; Självutlösaren
Datum ; 6 januari

NM i Falun 2012

Som rubriken säger så har lappen om Nordiska Mästerskapen 2012 kommit ut. Tråkigtvis nog har inte jag fått någon lapp då jag är första reserv! Har vart besviken ända sedan uttagningen var i februari..
Vet inte mer just nu än att det är Falun som kommer hålla i tävlingen på Vikarsjön. Ingen aning om hur fisket är på sjön. En nära vän till mig, Cecilia som jag träffade på mitt först NM i Finland 2010, är uttagen för femte gången, för första gången på hemmaplan. Hennes första NM tävlade hon i när hon bara var tolv år och då tog hon hem guld till Sverige!
Vi får hoppas på att någon av tjejerna inte har lust att åka iväg så jag får ta hennes plats.
Sveriges landslag 2010 - Norge
Sveriges landslag 2011 - Finland
.
Vi får hålla tummarna, annars får jag kömpa ändå mer på Sm, som är uttagningen till NM 2013 i Finland.

Känns ganska konstigt

Bland mina bilder har jag olika mappar där jag skriver vilket år bilderna är tagna och efter resan till Lysekil i helgen så fick jag ju skapa en ny mapp som nu kallas för '2012 samlat på ett ställe'. Märks nu att det är ett nytt år!

En otrolig vän

Hittade några kort på datorn som är ifrån när jag och min otroligt fina vän Frida gjorde våran årliga resa till Göteborg för att gå på Liseberg och ta en dag på stan. Klicka på hennes namn för att komma till hennes blogg!
Kamera ; Nikon D60
Plats ; Göteborg
Datum ; 17 juni 2010

Lysekil med kärleken

Färjan över Gullmarsfjorden till Lysekil.
Fan vad jag är grym!

Finaste kyrkan jag sett i hela mitt liv.

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Lysekil
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 6 januari


Lysekil hela helgen

Befinner mig i Lysekil nu och kommer hem på söndag som det ser ut nu. Kommer inte lägga upp några bilder, ska försöka vara borta från internet.
Ha det bra, kram
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Lysekil
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 6 januari

Trixade lite

I förmiddags när jag väntade på en helt grym kille som heter Simon så jag bestämde mig för att testa göra en sak i min systers hår bara för att testa. Eftersom att hon inte får ha hårspray då hon är riktigt allergisk så fick jag göra en toffs på det lösa håret.
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Hemma
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 5 januari

Nyår som firades i Torslanda


Kamera ; Nikon D40
Plats ; Torslanda
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 31 december

8/10

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Skogshyddan
Foton tagna på ;  Naturen
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 8 oktober

Jag som inte gillar fötter

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Badrummet
Foton tagna på ;  Ronja Leijon
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 18 maj

Söt unge

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Björsäter
Foton tagna på ;  Moa Blom
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 3 december

Minns ni?

Kommer ni ihåg när jag var ute med Heidi på Läckö Slott i höstas och fotograferade? När jag var där på lovet nu i december så försökte jag få ungefär samma kort, kom på det när jag väl va framme så därför var det svårt att veta ifrån vilken vinkel jag fotade i så det fick bli som det blev.
Bilden till vänster är den 13 oktober och bilden till höger var den 27 december. Man märker knappt någon skillnad.
Kamera ; Nikon D40
Plats ; Läckö Slott
Foton tagna på ; Läckö Slott
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 13 oktober & 27 december

Bilderna från Läckö 27 december

Kamera ; Nikon D40
Plats ; Läcköslott
Foton tagna på ; Släkt, vänner och diverse
Fotograf ; Matilda Leijon
Datum ; 27 december

Bruno Mars och chokladbollar!

Ställer mig i köket för att göra chokladbollar med min kärlek. ♥

RSS 2.0